X-ray inspectiesystemen bieden complete voedselveiligheid en kwaliteitscontrole bij toonaangevend zuivelbedrijf

08/09/2016

De machines bewaken het hoogwaardige assortiment zuiveldesserts van Olympia, waaronder rijstepap, vanille- en chocoladepudding en crème desserts, op de aanwezigheid van verontreinigingen zoals metaal, glas, keramiek en andere niet-metalen stoffen, om ervoor te zorgen dat de productkwaliteit van het hoogste niveau is.

Het ene IX-GA systeem verwerkt uitsluitend potten van 100 en 200 gram bij snelheden tot 10.000 potten per uur. Het andere systeem verwerkt grotere verpakkingsformaten tot 800 gram met een snelheid van ongeveer 4000 potten per uur.

De keuze viel op de systemen van Ishida na een grondige vergelijking met een andere fabrikant. Wim De Spiegeleer, Operations Manager bij Olympia, zegt dat de IX-GA over het algemeen beter presteerde, onder meer dankzij de grotere detectiegevoeligheid en keer op keer een duidelijke en scherpe x-ray afbeelding van het product, en ook dankzij de stabiele en goed ontworpen constructie van de machines.

“Bij veel andere x-ray machines kan een product ten onrechte worden afgekeurd wanneer het lipje van het deksel iets omhoog staat,” legt hij uit. “Dat is een vervelend probleem waardoor operators extra onder druk komen te staan en van hun taak worden afgeleid.”

Het Ishida x-ray inspectiesysteem voorkomt dit probleem dankzij de unieke Genetic Algorithm (GA) technologie, die operators in staat stelt de machine te 'trainen' in het detecteren van specifieke problemen die zich bij de verschillende toepassingen kunnen voordoen, met behulp van gegevensanalyses van afbeeldingen gedurende een reeks inspecties. Bij de productie van voedsel steken vaak dezelfde soorten verontreiniging de kop op, en daarom kan de gegevensregistratie helpen door met iedere inspectie een preciezer kalibratieprotocol op te bouwen. Op die manier worden verontreinigingen eenvoudiger geïdentificeerd en kan hun precieze locatie in de verpakking worden vastgesteld, zelfs bij hoge doorvoersnelheden.

De mogelijkheid om verontreinigingen in het dessertassortiment van Olympia te detecteren is belangrijk vanwege de hoge normen van het bedrijf, waaronder complete zekerheid.

“Voor het vullen van de potten met verschillende desserts zijn vrij complexe machines met veel verschillende bewegende onderdelen nodig,” licht Wim toe. “Als sommige van die kleine onderdelen van de machine zouden vallen, moeten we er zeker van zijn dat ze altijd en snel geïdentificeerd kunnen worden.”

Metaaldetectie is geen geschikte oplossing omdat de potdeksels van aluminiumfolie zijn gemaakt. Volgens Wim werd x-ray technologie vroeger als te duur beschouwd, waardoor de enige oplossing uit een grondige, dagelijkse inspectie van de machine bestond. Hoewel de machines bij Olympia nog steeds worden geïnspecteerd, gebeurt dat nu aanvullend op de technologie en kan het bedrijf gelijk van de mogelijkheid gebruikmaken om de staat van de machine te inspecteren.

“Tegenwoordig zijn x-ray machines veel betaalbaarder, waardoor de investering de moeite waard is,” vertelt Wim. “Bovendien profiteren we op die manier ook van de aanvullende bewakingsmogelijkheden op het gebied van productkwaliteit.”

Hij gaat verder door te zeggen dat het systeem van Ishida nog andere voordelen biedt.

“Omdat iedere verpakking wordt gecontroleerd in combinatie met een afbeelding, kunnen we het verontreinigde gebied in elke individuele verpakking heel eenvoudig en precies vaststellen. En de individuele afbeeldingen zijn ook een belangrijk onderdeel van onze uitgebreide traceerbaarheidsprocedures.”

De twee IX-GA modellen zijn geïnstalleerd door de Belgische agent van Ishida, BRN, die ook de transportbanden en bescherming rondom de machines leverde. Olympia meldt dat de x-ray systemen betrouwbaar en eenvoudig in te stellen en te bedienen zijn.

"Het is van essentieel belang dat operators vertrouwen in deze machines hebben om dag in dag uit met ze te kunnen werken,” concludeert Wim. “De beslissing om tot aanschaf over te gaan was snel genomen, maar de machines zelf moeten jarenlang meegaan. Het was dus belangrijk dat we de juiste beslissing namen. En dat is precies wat we met de IX-GA x-ray inspectiesystemen van Ishida hebben gedaan.”

 

Olympia happy customer

 

 

Over Olympia

Olympia werd opgericht in 1946 in Herfelingen, België, als onderdeel van de groep Pajot Dairy. Het is altijd een familiebedrijf geweest en staat momenteel onder leiding van Luc en Marc Van Impe.

Olympia verwerkt jaarlijks ongeveer 150 miljoen liter verse melk afkomstig van 400 lokale onafhankelijke landbouwbedrijven. Het bedrijf produceert zowel verse als lang houdbare producten, die verkrijgbaar zijn onder eigen merken en private labels, en als co-packer.

Dankzij de toewijding van het bedrijf aan kwaliteit en productontwikkeling heeft het al die jaren zijn koploperspositie op de markt weten te behouden. In de jaren 1980 bouwde het bedrijf zijn eerste sterilisatiefaciliteit en in de jaren 1990 was Olympia een van de eerste zuivelbedrijven die UHT-melk ging produceren in PE-flessen die in meerdere lagen zijn geco-extrudeerd.

In de jaren 2000 begon het bedrijf met de productie van desserts op melkbasis, inclusief een zeer succesvol suikervrij assortiment.

Naast de toonaangevende positie op de markt in de Benelux worden de producten van Olympia ook in de rest van Europa verkocht en exporteert het bedrijf zijn assortiment lang houdbare producten zelfs naar Japan.